Centos 一些RPM包安装

2010-10-21 10:58:55   4653

1) Configure: error: xml2-config not found. Please check your libxml2 installation.

Решение :

#yum install libxml2 libxml2-devel

2) Checking for pkg-config… /usr/bin/pkg-config
configure: error: Cannot find OpenSSL’s

Решение :

#yum install openssl openssl-devel

3) Configure: error: Please reinstall the BZip2 distribution

Решение :

# yum install bzip2 bzip2-devel

4) Configure: error: Please reinstall the libcurl distribution -
easy.h should be in /include/curl/

Решение :

# yum install curl curl-devel

5) Configure: error: libjpeg.(also) not found.

Решение :

# yum install libjpeg libjpeg-devel

6) Configure: error: libpng.(also) not found.

Решение :

# yum install libpng libpng-devel

7) Configure: error: freetype.h not found.

Решение :

#yum install freetype-devel

8 ) Configure: error: Unable to locate gmp.h

Решение :

# yum install gmp-devel

9) Configure: error: Cannot find MySQL header files under /usr.
Note that the MySQL client library is not bundled anymore!

Решение :

# yum install mysql-devel

10) Configure: error: Please reinstall the ncurses distribution

Решение :

# yum install ncurses ncurses-devel

11) Checking for unixODBC support… configure: error: ODBC header file ‘/usr/include/sqlext.h’ not found!

Решение :

# yum install unixODBC-devel

12) Configure: error: Cannot find pspell

Решение :

# yum install pspell-devel

13) configure: error: mcrypt.h not found. Please reinstall libmcrypt.

Решение :

# yum install libmcrypt libmcrypt-devel

14) Configure: error: snmp.h not found. Check your SNMP installation.

Решение :

# yum install net-snmp net-snmp-devel

15. Error: libmhash

yum install libmhash

yum install mhash-devel

16. configure: error: Cannot find MySQL header files under /usr.
Note that the MySQL client library is not bundled anymore!

#yum install mysql-devel

17. configure: error: Please reinstall ming distribution. libming.(a|so) not found
- temp remove the config for ‘–with-ming=/opt/ming/’

18. configure: error: Cannot find pspell

#yum install pspell-devel

19. configure: error: cannot find mm library

Решение:

wget ftp://ftp.ossp.org/pkg/lib/mm/mm-1.4.2.tar.gz
Extract it: tar -zxvf mm-1.4.2.tar.gz
./configure
make
make install

20. configure: error: Cannot find libtidy
yum install libtidy-devel
yum install libtidy
change path at configure: ‘–with-tidy=/usr’

21. configure: error: not found. Please reinstall the expat distribution.
yum install expat-devel

22. configure: error: xslt-config not found. Please reinstall the libxslt >= 1.1.0 distribution
yum install libxslt-devel